Mia Forsäng – Telia

Mia har den coola titeln Business Accelerator och jobbar nära kunderna för att stötta dem på sin digitaliseringsresa. Hon hjälper kunden att ta en idé till verklighet och har ett stort nätverk både internt och externt. Framförallt arbetar Mia mot kommuner och landsting och har en gedigen erfarenhet av just kommuner då hon arbetat 22 år som bl a VD för ett stadsnät och CIO under många år.  Under sin tid i Vara kommun blev Mia år 2105 nominerad som enda kvinna till årets CIO i Sverige och Vara samma år nominerad till årets IT-kommun.

Mia kommer att ta med dig på en resa med mycket hjärtan och känslor som visar hur viktigt det är att få med alla på den digitala resan och vad Telia har gjort för att faktiskt skapa ett innanförskap i den digitala världen.

”Världen är full av möjligheter! Passion, enkelhet och kundfokus är mina ledord! När jag var lärare så var min målsättning att få elevernas ögon att glittra efter varje lektion. Idag vill jag att alla personliga möten med våra kunder ska utmynna i att de går från mötet med ett leende på läpparna och glittrande ögon!”

 

Mia deltar i programdelen:
Digitalt innanförskap
Digitala välfärdstjänster – exempelvis vård i hemmet via e-tjänster – är en del av lösningen på den utmaning en åldrande befolkning innebär för den gemensamma välfärden. Samtidigt uppskattas 400 000 äldre befinna sig i ett digitalt utanförskap som blir allt allvarligare i takt med att samhället blir mer digitalt.

Se hela programmet här

Läs intervjun Ökat fokus på att minska digitalt utanförskap med Mia Forsäng

Fler talare på Telia Connect2Business