Mats Ekstrand

Mats Ekstrand har jobbat hela sitt yrkesverksamma liv inom telecom, mobile och high tech. Fokus har till stor del varit på mjukvara och han var bl.a. VP of Software på Sony Ericsson under ett antal år innan han startade upp Sony Ericssons utvecklingskontor i Silicon Valley där han stannade i 5 år och jobbade nära bolag såsom Google, Facebook och Microsoft.

Mats drivs av ett stort intresse för ny teknik och han har alltid fascinerats av hur tekniken påverkar människan. I arbetet med att ta fram smartphones fick han uppleva en teknikutveckling som förändrat livet för oss alla. I jobbet som CIO och CDO för Region Skåne känner han nu att samma stora disruptiva förändring håller på att hända inom sjukvården där digitaliseringen kommer att förändra en hel bransch för alltid.

 

Mats deltar i programdelen:
Region Skåne: resan mot Sveriges ledande eHälsa-region
Region Skånes vision är att bli Sveriges ledande region när det kommer till att utveckla, erbjuda och använda digitala tjänster inom hälso- och sjukvården. Mats Ekstrand, digitaliserings- och it-direktör på Region Skåne, delar med sig av insikter kring vilken roll digitaliseringen spelar för att ge en tillgänglig, trygg och kvalitetssäkrad vård, och hur Region Skåne gör för att realisera sin vision i samverkan med akademi och näringsliv.

Se hela programmet här

 

Läs intervjun E-hälsovård i fokus för Region Skåne med Mats Ekstrand

Fler talare på Telia Connect2Business