En dag för nya samarbeten

På Telia Connect2Business 2018 ligger fokus på partnerskap och nytänkande. Programmet genomsyras av vikten av att våga ta ett nytt grepp kring värdekedjor och hur man skapar värde. Inspirerande case blandas med visionära insikter och konkreta tips för att skapa framåtrörelse i arbetet att hitta de partnerskap som skapar mest nytta för verksamheten och kunderna. Missa inte detta.

12:00 - 13:00

Registrering, mingel & upptakt med Digitalisterna

För dig på Stockholm Waterfront bjuds det på lunch och du kan passa på att nätverka med branschkollegor och oss på Telia. För deltagare på webben sänder Digitalisterna, Kjell Eriksson och Daniel Stark, live från 12.55 med nyheter, fördjupningar och spännande gäster.

13:00 - 14:30

Välkommen

Charlotta Rehman chef för Telias företagsaffär i Sverige samt programledarna Jennica Andersson och Anna Frankzén Starrin inleder och hälsar välkommen.

AFFÄRSUTVECKLING & INNOVATION I PARTNERSKAP - SÅ UTFORSKAR TELIA NYA SAMVERKANSFORMER

För Telia är arbetet med att ställa om till nya samverkansmodeller affärskritiskt. Magnus Leonhardt, strategi- och innovationschef på Telia Sverige, berättar mer om varför resan från ego- till ekosystem är så viktig för att kunna axla rollen som en ny generations telekomoperatör och hur det skapar nya digitala affärsmöjligheter och värden för företaget och dess kunder.

 • Ta del av Telias erfarenheter och kunskaper kring varför omställningen till andra samverkansformer är så viktig.
 • Få konkreta tips på hur du kommer igång med nya partnerskap.
 • Inspireras av goda exempel på hur nya samarbetsformer lyfter innovationskraften i olika branscher.

AMF Fastigheter: Våga utmana gamla sanningar när spelplanen förändras

Den växande e-handeln tillsammans med ny teknologi förändrar spelplanen för den fysiska handeln och utmanar existerande affärsmodeller. Idag sitter dessutom konsumenten i förarsätet. Det betyder att fastighetsägare måste förstå och hänga med för att lära och förbereda sig för framtiden. För AMF Fastigheter handlar det om hur man skapar värde för kunder, men även hur man säkrar framtida intäkter. Annelie Gullström, affärutvecklingschef på AMF Fastigheter berättar om hur AMF Fastigheter förbereder sig för framtiden genom ett nytt spännande koncept som lanseras inom kort.

 • Hör mer om The Lobby, ett helt nytt koncept kopplat till framtidens handel.
 • Inspireras kring hur man går tillväga för att utmana befintlig kärnverksamhet och utveckla nya affärsmodeller och arbetssätt.

Region Skåne: resan mot Sveriges ledande eHälsa-region

Region Skånes vision är att bli Sveriges ledande region när det kommer till att utveckla, erbjuda och använda digitala tjänster inom hälso- och sjukvården. Mats Ekstrand, digitaliserings- och it-direktör på Region Skåne, delar med sig av insikter kring vilken roll digitaliseringen spelar för att ge en tillgänglig, trygg och kvalitetssäkrad vård, och hur Region Skåne gör för att realisera sin vision i samverkan med akademi och näringsliv. 

 • Få en inblick i hur offentlig verksamhet kan tillvarata digitala möjligheter tillsammans med partners. 
 • Inspireras av dagens och morgondagens möjligheter inom eHälsa.  
14:30 - 15:15

Paus

Nätverka med kollegor och oss på Telia, fyll på energiförråden och upplev utställningen i loungen. För deltagare via webben sänder Digitalisterna ett livemagasin med fördjupningar och spännande gäster.

15:15 - 16:30

FM Mattsson: Digital tjänsteutveckling i partnerskap 

FM Mattsson, Sveriges äldsta krantillverkare, grundades 1865 och har en lång historia av att utmärka sig genom hög kvalitet och stark innovationsförmåga. Man har genom åren tagit världsunika lösningar till marknaden, men vad innebär det för ett företag i tillverkande industri när innovationsförmåga allt mer handlar om digitala förmågor? Frank Rälg, affärsutvecklingschef på FM Mattsson Mora Group, delar med sig av erfarenheter från att driva innovation och verksamhetsutveckling i samverkan.

 • Inspireras kring hur du kan gå tillväga för att etablera de förhållningssätt som framgångsrika innovationssamarbeten förutsätter.
 • Få en inblick i möjligheterna som IoT och digitala tjänster för med sig för tillverkande industri.

Swedbank: Erfarenheter från att utveckla nästa generations banktjänster i samverkan

Finansbranschen genomgår just nu en stor digital transformation och det är mycket som står på spel. Emma Strömfelt kommer att prata om hur Swedbank och finansindustrin just nu gör sin resa från ego-system till eko-system samt vad stora organisationer kan lära sig av start-ups för att driva innovation.

 • Få inblick i hur ökad öppenhet skapar förutsättningar för innovation och nya kundvärden i finanssektorn.
 • Ta del av Swedbanks erfarenheter från att vända kraven hos nya regelverk till vässad konkurrenskraft.

KEYNOTE: FRÅN EGOSYSTEM TILL EKOSYSTEM

Exponentiell teknikutveckling ger oss kraft att tackla stora utmaningar, men inte på egen hand; hastigheten gör det omöjligt för enskilda verksamheter att själva dra nytta av möjligheterna som utveckling ger. Istället behöver innovation drivas i ekosystem med andra, vars egenskaper och kompetenser kan komplettera och stärka den egna verksamheten. Laila Pawlak, VD på SingularityU Nordic inspirerar kring hur din verksamhet ska hantera den nya tekniken genom samarbeten.

 • Förstå varför den exponentiella teknikutvecklingens möjligheter bara kan tillvaratas i samverkan.
 • Få konkreta tips och verktyg för att stärka din verksamhets förmåga till samverkan över traditionella gränser.

Summering / avrundning

Tillsammans med Jennica Andersson och Anna Frankzén Starrin summerar vi dagen.

16:30 –

Kvällsmingel 

Mingel med tilltugg där du under trevliga former får chans att fortsätta samtal kring hur digitaliseringen helt enkelt vässar våra verksamheter.