En dag full av intryck

Ledorden för Telia Connect2Business 2017 är fokus och mod. Alla programpunkter berör, på ett eller annat sätt, vikten av att våga reducera komplexitet för att sedan kunna accelerera och hålla tempot upp i den digitala transformationsresan. Under dagen får du ta del av talarnas förhållningssätt och vägval, som hjälpt dem frigöra sig från såväl snåriga beroenden som åldrande plattformar och förlegade arbetssätt. Det här vill du inte missa.

12:00 - 13:00

Registrering, mingel & upptakt med Digitalisterna

För dig på Stockholm Waterfront bjuds det på lunch och du kan passa på att nätverka med branschkollegor och oss på Telia. För deltagare på webben sänder Digitalisterna, Kjell Eriksson och Daniel Stark, live från 12.45 med nyheter, fördjupningar och spännande gäster

13:00 - 14:30

Välkommen

Charlotta Rehman chef för Telias företagsaffär i Sverige samt programledarna Jennica Andersson och Anna Frankzén Starrin inleder och hälsar välkommen.

Keynote: varför enkelhet Vinner

Komplexitet är ofta det som hindrar verksamheter från att anpassa sig och driva innovation, vilket innebär att enkelhet snabbt håller på att bli vår tids viktigaste konkurrensfördel. Lisa Bodell, entreprenör och författare till bland annat Why Simple Wins, inspirerar kring varför enkelhet vinner och delar med sig av insikter kring hur vi går tillväga för att minska komplexiteten.

 • Förstå varför enkelhet är avgörande för konkurrensförmågan.
 • Få konkreta tips och verktyg för att minska komplexiteten.

Effektivare vård inom Landstinget i Kalmar Län

De digitala lösningarna skapar nytta för invånarna genom bland annat förbättrad kvalitet och tillgänglighet, något som bekräftas genom att länets tre sjukhus topprankas i Sverige. Johan Hallenborg, IT-direktör vid Landstinget i Kalmar Län, delar med sig av erfarenheter från hur man bäst driver transformationsarbetet.

 • Upplev digitaliseringens möjligheter för Sveriges vård och omsorg.
 • Ta del av erfarenheter från hur framgångsrikt transformationsarbete går till i praktiken.

Panel: Nya arbetssätt i den digitala transformationen

Ett samtal kring hur nya effektiva arbetssätt, mellan verksamhet, it och funktioner, kan accelerera den digitala transformationen. Samtalet leds av Fredrik Strandlund, CTO på Cygate och fd CIO på Spendrups.

Deltar i panelen gör Johan Hallenborg, IT-direktör vid Landstinget Kalmar; Jens Ohlsson, digital rådgivare, doktor i systemvetenskap vid Stockholms universitet och chef för EUs EIT Digital Professional School; Tuva Palm, Chief Technology Officer och Chief Product Officer, Nordnet.

 • Hur säkerställs rätt målbild, att rätt information är tillgänglig vid rätt tillfälle samt att information och integritet skyddas på rätt sätt?
 • Vilka vägval är viktigast för att göra digitaliseringsarbetet enklare?

 

14:30 - 15:15

Paus

Nätverka med kollegor och oss på Telia, fyll på energiförråden och upplev utställningen i loungen. För deltagare via webben sänder Digitalisterna ett livemagasin med fördjupningar och spännande gäster.

15:15 – 16:45

"Flygledning på distans" - den digitala flygplatsen

Saab och Luftfartsverket erbjuder digitala flygledartjänster runt om i världen genom bolaget Saab Digital Air Traffic Solutions. VD Johan Klintberg förklarar hur en smart, fjärrstyrd flygledning är inkörsporten till den digitala flygplatsen - vilket i sin tur förenklar logistik, trafikflöden och skapar nya värden för kunderna. Johan delar också med sig av insikter från Saabs och Luftfartsverkets gemensamma resa till det samägda bolaget.

 • Upplev hur digitala lösningar eliminerar geografiska barriärer och möjliggör nya affärsmodeller.
 • Inspireras av hur svensk spjutspetsteknik utvecklas i samverkan - den svenska modellen lever vidare.

Lantmäteriets digitala innovationsresa

Lantmäteriet har utvecklat traditionellt papperstyngda processer från hantering i plastmappar till digitala flöden och automatiska beslut. Mats Snäll, utvecklingschef och CDO på Lantmäteriet, diskuterar vikten av en gemensam bild över vart digitaliseringen kan ta verksamheten, samtidigt som slutresultaten måste få vara skrivna i stjärnorna.

 • Se hur Lantmäteriet fått det man trodde var omöjligt att hända.
 • Upplev innovativa exempel på hur digitaliseringen skapar samhällsnytta.

Telias transformation

VD för Telia Sverige, Hélène Barnekow tar dig med på Telias resa mot den nya generationens telekombolag. Vägen dit – att våga förändras och ”leva kund” dygnet runt samt bygga en stark och närvarande företagskultur.

 • Se vilken roll transformationsresan spelar för att Telia ska bli en ännu bättre företagspartner.
 • Få en ärlig beskrivning av svårigheter man kan stöta på under resan gång, och hur Telia valt att lösa dem.

Digital innovation i partnerskap

Hélène Barnekow, VD för Telia Sverige och Helena Skåntorp, VD och koncernchef för Lernia presenterar ett nytt gemensamt initiativ för att med teknikens hjälp adressera en viktig samhällsfråga. Med på scen är också Närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

16:45 –

Kvällsmingel 

Mingel med tilltugg där du under trevliga former får chans att fortsätta samtal kring hur digitaliseringen helt enkelt vässar våra verksamheter.