Work in progress – vad händer med arbetsplatsen?

Gränserna mellan det fysiska kontoret och virtuella arbetsmiljöer suddas ut. Medarbetare, kunder och partners samarbetar i olika nätverk. Webbpoddserien Work in progress tar upp hur den ökade mobiliteten ger mer flexibla och hållbara arbetssätt och hur det på olika sätt påverkar affär och företagskultur och vad man kan behöva tänka på. 

Digital Nomad - att anpassa jobbet efter livet

Vad är en digital nomad? Hur funkar det att jobba utomlands mot svenska företag och vad måste man tänka på när det gäller skatter och försäkringar? I Sverige består ca 20% av arbetsstyrkan av så kallade "giggare" - en trend som spås fortsätta växa. I USA som ligger lite längre fram är redan 35% frilansande egenföretagare. Hur ska företagen hantera den här arbetsgruppen och viktigast av allt - vad behöver man göra för att attrahera dem? Frågor som snart blir oundvikliga för företag som vill säkra rätt kompetens och talanger i sina organisationer.

 

Vad händer med kontoret?

Vad gör digitaliseringen med kontoret? Hur jobbar vi och hur möts vi när kravet att befinna sig på plats på kontoret försvinner? Kommer det ens finnas kontor i framtiden och hur funkar ett co-working-space? I det här avsnittet Work in progress möter vi också Mentimeter som flyttar hela kontoret till en annan plats på jorden varje år.

 

Samarbete och fikasnack på distans

Hur man kan samarbeta och bygga team på distans? Och hur fixar man fikasnacket när man inte ses fysiskt? I det här avsnittet träffar vi också Buffer, ett företag som inte har några fysiska kontor och där alla medarbetare bor på olika platser runt om i världen. Välkommen in i framtidens arbetsliv!

 

Leda och motivera på distans

Hur leder man team när man inte träffas fysiskt? Och hur skapar man motivation och engagemang? I avsnitt 4 av Work In Progress tittar vi närmare på hur digitaliseringen förändrar förutsättningarna för att skapa och leda team och hur man kan jobba med motivation.

 

Hur ser unga på arbetslivet

Att attrahera och behålla arbetskraft är en viktig fråga för dagens och morgondagens företag. Telia har tillsammans med Kairos Future och Försvarsmakten tagit fram en rapport som visar vad unga vill ha ut av arbetslivet. En av insikterna är att arbetet blir mindre och mindre meningsfullt. Hur ställer sig företagen till det?

 

Hur hanterar vi digital stress?

Vad är det, hur påverkar det oss och vad kan man göra för att förbättra sin digitala arbetsmiljö? Vi samtalar med hållbarhetsstrategen Tiina Bruno och användbarhetsexperten Jonas Söderström. Vi får också ta del av Magdalena Stadins forskning på området.

 

TIPS! Här kan du ta del av intressant extramaterial.

Fler artiklar och intervjuer

Anmäl dig till eventet på Stockholm Waterfront

Välkommen som deltagare på Stockholm Waterfront, 26 mars kl 12:00 – 17:00. Försäkra dig om din plats redan idag!

Anmäl dig till livestreamingen av eventet

Upplev Telia Connect2Business via livestreaming. På så sätt kan du uppleva eventet där det bäst passar dig. Anmäl dig idag!